SZYBKI LUNCH: GRYCZANA SAŁATKA NA CIEPŁO

Idealna na szybki obiad, podwieczorek lub lunch do pracy.

15416116_10211279608763681_1618598116_n

Na 3-4 porcje:

  • 2,5-3 szkl. ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 mała cukinia
  • 300 g pieczarek
  • mała puszka kukurydzy
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżka czubricy czerwonej
  • pieprz, sól
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • olej do smażenia

15497928_10211279606563626_1233331315_n

Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę, a chwilę później czosnek.

Do podsmażonej cebuli wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, następnie pieczarki i delikatnie solimy. Kiedy pieczarki się skurczą, dodajemy drobno pokrojoną cukinię.

Do warzyw dodajemy kaszę, kukurydzę, koncentrat, posiekaną natkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy, podajemy na ciepło.

15493947_10211279608803682_205312131_n

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s