KOKOSOWY PUDDING CHIA Z MUSEM Z MANGO I ANANASA

Nasiona chia to są teraz zdecydowanie na topie. Kupić je można już nie tylko w sklepach z ekologiczną żywnością, ale także w supermarkecie, a nawet osiedlowym kiosku. I bardzo dobrze, roślina ta to bogactwo przeciwutleniaczy, białka, błonnika oraz kwasów tłuszczowych omega -3. W kuchni ma olbrzymie zastosowanie. Może być dodawana do pieczywa, musli, koktajlu lub stanowić bazę pysznych deserów.

dsc_3109

na 3-4 porcje puddingu:

  • 4,5 łyżki nasion chia
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 4 łyżki dowolnego mleka
  • 1-1,5 łyżki miodu lub syropu z agawy (dosładzamy według gustu)
  • 1 mango
  • 2 plastry ananasa

dsc_3107

Nasiona zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy miód i dokładnie mieszamy.

Przelewamy do szklanek lub słoiczków (max. do połowy naczynia) i wstawiamy do lodówki na noc.

Przed podaniem miksujemy mango z ananasem na owocowy mus.

Na pudding kładziemy 3-4 łyżki musu.

dsc_3122

 

Reklamy

2 thoughts on “KOKOSOWY PUDDING CHIA Z MUSEM Z MANGO I ANANASA

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s