BANANOWE PANCAKES

Jako, że to pierwszy post w Nowym Roku, chciałabym na wstępie życzyć moim czytelnikom wszystkiego, co najlepsze, a szczególnie wielu pozytywnych wibracji w 2016! Sobie, przy okazji, życzę niekończących się pomysłów i kulinarnych natchnień, abyście nadal z chęcią tu zaglądali i korzystali z wielu inspiracji :)

A pierwszym przepisem w tym roku będzie nieziemsko prosta i pyszna propozycja śniadaniowa. Zaserwujcie sobie rozpustne pancakes kiedy macie dzień wolny lub nie musicie zrywać się z samego rana. Do tego kubek herbaty lub kawy zbożowej i od razu dzień stanie się piękniejszy. Pamiętajcie, że to właśnie dzięki takim małym przyjemnościom możemy na moment zapomnieć o przytłaczających obowiązkach, męczącej pracy, codziennych zmartwieniach. W gąszczu tych spraw nie zapomnijcie o chwili dla siebie. A takich chwil życzę Wam w Nowym Roku baaardzo dużo :)

DSC_1628

Na ok. 8 pancakes:

  • 2 banany
  • 1/5 szkl. oleju
  • szklanka mąki
  • szklanka mleka (u mnie ryżowe)
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy/syrop z agawy/ miód według gustu
  • do podania: syrop klonowy, orzechy, owoce

DSC_1635

Banany łączymy z olejem, rozgniatamy widelcem na puree.

Do bananów dodajemy mąkę, mleko, proszek do pieczenia i ewentualnie słód. Mieszamy masę.

Patelnie rozgrzewamy , nakładamy masę (ok. 2 łyżki na jeden naleśnik) i smażymy z obu stron.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

DSC_1620

 

Reklamy

2 thoughts on “BANANOWE PANCAKES

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s