SEITANOWE STEJKI Z PIECZONYMI BATATAMI I SAŁATKĄ

Zapraszam Was na kolejną kulinarną inspirację, powstałą dzięki współpracy z moim ulubionym sklepem GrubszyTemat.pl, oferującym oryginalne, roślinne smakołyki. Na stole wylądowały dziś aromatycznie przyprawione steki, które podałam z pieczonymi batatami i odświeżającą sałatką z awokado i owocami granatu. W sezonie letnim steki aż proszą się o wrzucenie na ruszt, ale smakują równie dobrze podsmażone wcześniej na patelni.

2

na 2 porcje:

  • 1 opakowanie steków Veggyness (do kupienia TU)
  • 2 duże bataty
  • oliwa
  • sól
  • tymianek
  • 2 garście mieszanki sałat
  • awokado
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 garści owocu granatu
  • kilka krążków czerwonej cebuli
  • 4 łyżki sosu winegret

12

13

Bataty obieramy, kroimy w grube plastry lub ćwiartki, marynujemy w oliwie, tymianku i soli. Pieczemy w 190 stopniach (z termoobiegiem) przez 15-20 minut.

W miseczce przyrządzamy sałatkę: układamy sałatę, pomidorki, plasterki awokado, krążki cebuli i owoce granatu. Przed podaniem polewamy winegretem.

Steki podgrzewamy na natłuszczonej oliwie z obu stron. Podajemy w całości lub pokrojone w plastry.

1

3

————————————————————————————————-

Veggyness GrillSteaks Rot-Grun_BIG
Steki Veggyness znajdziecie w sklepie GrubszyTemat.pl. Opakowanie zawiera dwa zupełnie roślinne kawałki seitanowego „mięcha” w dwóch marynatach: ogniste papryczki i zioła śródziemnomorskie.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s