FIGI W CZEKOLADZIE Z PŁATKAMI MIGDAŁÓW

Jeśli nieco dłużej śledzicie moje kulinarne poczynania, to na pewno wiecie, że jestem wielką fanką szybkich deserów. Ostatnio dzieliłam się z Wami przepisem na deser oreo w 5 minut, a tym razem proponuję Wam rozpustne, zatopione w czekoladzie figi! To deser, który zachwyca swą prostotą i lekkością, idealny dla sympatyków zdrowszych słodkości. DSC_0606

  • 4 świeże figi
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • pokruszone płatki migdałów

Figi myjemy, osuszamy, odcinamy ogonki i kroimy w grubsze plasterki (ok. 1 cm grubości).

Czekoladę rozpuszczamy w rondelku, mieszamy z olejem kokosowym.

Każdy plaster owocu zanurzamy w czekoladzie do połowy, a następnie obtaczamy w pokruszonych migdałach.

Układamy na papierze do pieczenia, wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny, aż czekolada całkowicie stężeje.

DSC_0614

Reklamy

One thought on “FIGI W CZEKOLADZIE Z PŁATKAMI MIGDAŁÓW

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s