KOTLETY Z JAJEK I PAPRYKI

Nad dzisiejszym obiadem nie ma dumania. Jest kilka świeżych, wiejskich jaj i słodka papryka. Jest szybko i nieskomplikowanie. I (chyba) jak zwykle smacznie. Udanego weekendu!

11759678_1041532295865969_34063463_n

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 1 jajko
  • 1 słodka papryka (np. palermo)
  • dwie łyżki posiekanego koperku
  • 2 czubate łyżki bułki tartej
  • pieprz, sól
  • olej do smażenia

11736909_1041532262532639_1827476894_n

Ugotowane jajka i paprykę kroimy w drobną kostkę.

Wbijamy surowe jajko i dokładnie mieszamy, rozcierając jednocześnie łyżką jajka ugotowane.

Do masy dodajemy posiekany koper, sól, pieprz i bułkę tartą.

Mokrą dłonią nadajemy kształt kotleta i kładziemy na rozgrzany olej.

Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

11756486_1041532375865961_446804456_n

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s