PASTA Z FASOLI Z AWOKADO, POMIDOREM I OSTRYMI PAPRYCZKAMI

Smarowidła to dla mnie kłopotliwa sprawa. Nie znoszę tych kupnych, a na własne, większe wyroby nie zawsze znajduję czas. Ratują mnie wówczas pięciominutowe pasty, np. z awokado, czy groszku, które przygotować można nawet rano przed pracą. Dziś dzielę się kolejną opcją na szybkie i proste smarowidło, którego przygotowanie nie powinno zająć więcej niż kilka minut. Zapraszam!

DSC_8575

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 mały pomidor
  • 4-5 małych ostrych papryczek
  • łyżka posiekanej natki
  • sól

DSC_8564

Fasolę odsączamy i miksujemy na gładką masę.

Dodajemy drobno pokrojone awokado, papryczki, pomidora i natkę, solimy do smaku.

DSC_8567

Spróbuj także przepisu na pastę twarogową z awokado.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s