KOKTAJL Z TRUSKAWKAMI, BANANAMI, SZPINAKIEM I LIMONKĄ

Nadeszła w końcu upragniona wiosna, dlatego nie omieszkam podzielić się z Wami pysznym koktajlem, dzięki któremu poczujecie się jeszcze wspanialej i lżej. Kiedy wyszło słońce zapragnęłam smaku truskawek. Zdecydowałam się jednak na użycie mrożonych – te dostępne w marketach, nienaturalnie wielgachne jakoś do mnie nie przemawiają. Do owocowego koktajlu warto przemycić coś zielonego – roszponkę, jarmuż, natkę, czy szpinak – dzięki temu napój będzie bogaty w żelazo. Teraz tylko czekać, aż na targach pojawią się sezonowe warzywa i owoce – a to już niedługo!

11122551_991417004210832_298895163_n

  • 400 g mrożonych truskawek ( w sezonie oczywiście świeżych)
  • 2 banany
  • 2 garście szpinaku baby
  • sok z jednej limonki
  • *woda

11127549_991416967544169_347708248_n

Truskawki rozmrażamy częściowo i osączamy z wody (chociaż z zamrożonych wyjdzie Wam pyszny sorbet! :) ).

Umieszczamy truskawki w blenderze, dodajemy kawałki bananów, sok z limonki i miksujemy.

Następnie dodajemy do owoców szpinak i ponownie miksujemy.

Jeśli koktajl jest za gęsty, opcjonalnie dodajemy wody.

11137067_991417020877497_1659915556_n

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s