PRALINY OWOCOWE Z KOKOSOWĄ NUTĄ

Dziś podzielę się z Wami kolejnym przepisem na praliny. Skład możecie komponować według gustu, nadają się tak naprawdę wszelkie suszone owoce i orzechy. Spróbujcie jednak dodać do masy oleju kokosowego (nierafinowanego, czyli tłoczonego na zimno) – nie tylko dokładnie scali Wasze pralinki, ale nada także łagodnego i przyjemnego, kokosowego posmaku i zapachu.

10904338_954072831278583_1843248927_n

10253217_954072764611923_400586400_n

  • 300 g mieszanki owoców suszonych, u mnie: śliwki, rodzynki, jabłka, gruszki, daktyle, morele, truskawki
  • 2 łyżki oleju kokosowego, nierafinowanego
  • garść płatków migdałowych
  • łyżeczka tahiny (pasty sezamowej) lub masła orzechowego
  • łyżka kakao (opcjonalnie)
  • wórki kokosowe do obtaczania

10965861_954072837945249_1652444626_n

Owoce i płatki migdałowe zalewamy gorącą wodą i ostawiamy na min. 1 godzinę.

Po tym czasie blendujemy całość wraz z tahiną (masłem orzechowym), olejem kokosowym i kakao.

Kiedy uzyskamy gładką masę chowamy ją do lodówki na ok. pół godziny.

Pralinki formujemy, obtaczamy w wiórkach kokosowych i wkładamy do lodówki na kolejne pół godziny.

961449_954072854611914_1434973200_n

10968158_954072804611919_129536183_n

Reklamy

One thought on “PRALINY OWOCOWE Z KOKOSOWĄ NUTĄ

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s